Екип

Ани Дюлгерска

Ани Дюлгерска

Председател на УС на сдружението, аналитичен психотерапевт, психотелесно направление, води групите "Активна медитативна практика Кундалини (Ошо)", "Активна медитативна практика Мандала (Ошо)", "В света на несъзнаваното през метафоричните карти" и "Говори с Ани"

Ани Дюлгерска

Ани Дюлгерска Работя със сърце и душа и ме е грижа! Подхождам с уважение и внимавам в човека. Всеки има свои знаци, които го водят. "Притихвайки", ги слушаме заедно и ги следваме. Вярвам, че във всеки човек има нещо, което дреме и чака да бъде открито. И тогава се случва магията идва желанието за споделеност, любовта.

Ходенето на психотерапия е като да пренапиша първите години от живота си. Но в една осъзната възраст. Да спра автоматизма на възпитанието, примера, който ми е даден у дома и в социума и да си дам шанс да избирам, кое е добре за мен да използвам и кое не, в съответния момент и ситуация и да се уча там където не ми е показано, а после и да се впускам да творя моят път, моят свят, себе си. Но не как да е, а припомняйки си гласа на сърцето и чистото детско любопитство и плам и връщайки се към природата и корена, за да стъпя на здраво и да се оттласна силно, за да надградя и продължа.

Психотерапевт съм с голяма индивидуална практика. Завършила съм психологично консултиране във ВСУ "Черноризец Храбър" гр. Варна. Преминала съм четиригодишно психотерапевтично обучение в Български институт по неорайхианска аналитична психотерапия в гр. София, психотелесна школа с над 20 годишна история в България. Институтът е акредитиран през 2012 г. от Европейската асоциация по психотелесна терапия и реакредитиран през 2019 г. Сертифицирана съм да работя като психотерапевт след години лична психотерапия и супервизии от водещи психотерапевти. Завършила съм обучителен курс мотивационно интервюиране, за мотивиране на хора амбивалентни към промяната. Години наред съм работила групово и индивидуално с хора с психични заболявания на дълбинно ниво, с цел личностово развитие и промяна в посока към здравото. Имам забележителни постижения в работата си с тях, супервизирани и успоредно консултирани с психиатър. При психичните болести лекарят психиатър е задължителен и е здравата основа, върху която започва да работи психотерапията.

Психотерапията също е и придобиване на умения за щастлив живот, здраве и любов, удовлетворение и себеосъществяване. Всяко едно умение е възможно да бъде придобито. Важно е човек да е готов да влага време, усърдие, усилия, постоянство, дисциплина. Когато има прекъсване и невъзможност търсим причината и работим с нея.

Интересувам се от психосоматика и уча тези, с които работя на езика й. Чета астрология като хоби. Вярвам в бог, и в това че има някакъв по висш смисъл, от който сме част и е важно да сме благодарни за дадения ни живот и да достигнем до същинската си вътрешна страст и радост. Ценител съм на българските обичаи, традиции, култура.

Лични събития и преживявания, в живота ми ме свързват дълбоко с темите за психичната болест и смъртта. Това е и основна причина, поради която, за мен, в годините, семейството се е изградило като много важна ценност и основополагащ стълб. Партньорските взаимоотношения са любима моя тема, а и поле за работа, жената и мъжа, и ролите им в двойката, както и пътя към любовта, помежду им. Омъжена съм. Имам три деца. Две от първия ми брак и едно от втория. Вярвам, че всички трябва да живеем своята истина с чест и достойнство и стремеж към справедливост, споделеност и отдаденост на семейството и общото, в което сме заедно.

Основател съм и председател на УС на Сдружение "С любов към психичната болест" Това сдружение е част от вярването ми, че всеки трябва да даде своя дан за обществото и страната си, за да спомогне с труда си тя да стане едно по - добро място за живеене.